Sign In

Републички штаб за ванредне ситуације одржаo 92. сједницу

Објављено:

Републички штаб за ванредне ситуације одржаo је данас, у Бањалуци, 92. сједницу.

Констатујући да је епидемиолошка ситуација у Републици Српској стабилна, Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, којим се од 16.07.2021. до 29.07.2021. године, у периоду од 06:00 до 02:00 часа наредног дана, дозвољава рад ноћним клубовима, уз строго придржавање мјера прописаних од стране ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“.

Републички штаб за ванредне ситуације истим Закључком продужио је остале мјере до 29. јула 2021. године.

Такође, Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је Информацију o потреби обезбјеђивања додатних количина вакцина за спровођење процеса вакцинације против COVID-19 у Републици Српској.

Финансијска средства за набавку додатних количина вакцина за спровођење процеса вакцинације против COVID-19 у Републици Српској у износу од 7.257.600,00 КМ без ПДВ-а (8.491.392,00 КМ са урачунатим ПДВ-ом) обезбједиће се из средстава Компензационог фонда Републике Српске.

НАПОМЕНА: Комплетан текст закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, донесених на сједници, доступан је на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти", https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.