Sign In

Одржана 97. сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас, на 97. сједници, у Бањалуци, Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, којим је задужио све васпитно - образовне установе и градске/општинске штабове за ванредне ситуације јединица локалних самоуправа у Републици Српској, да у складу са епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској, редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе, те да уколико буде потребно доставе приједлог за обустављање наставе у школама и преласку на одвијање наставе на даљину.

Приједлог за обустављање наставе у школама може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одјељења.

Овим  закључком, Републички штаб за ванредне ситуације је остале, досадашње мјере, продужио до 13. септембра  2021. године.


Републички штаб за ванредне ситуације данас је прихватио Информацију о расподјели 29.250 доза вакцина против COVID-19 произвођача Pfizer/BioNTech, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу вакцина здравственим установама широм Републике Српске.


На данашњој сједници, Републички штаб за ванредне ситуације донио је и Закључак о донацији личне заштитне опреме јавним здравственим установама. Републички штаб за ванредне ситуације одобрава донацију личне заштитне опреме јавним здравственим установама у циљу заштите запослених и превенције ширења, сузбијања и отклањања вируса SARS-CoV-2. За реализацију овог закључка задужује се Фонд здравственог осигурања Републике Српске.


НАПОМЕНА: Сви закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти", https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.