Sign In

Предсједник Владе Радован Вишковић упутио честитку поводом 50 година рада Музеја савремене умјетности Републике Српске

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку поводом обиљежавања 50 година постојања Музеја савремене умјетности Републике Српске директорки Сарити Вујковић, кустосима и свим запосленим у овој културној институцији.

„У име Владе Републике Српске и своје име, честитам Вам пет деценија постојања и рада Музеја савремене умјетности Републике Српске, културне институције која је од 1971. године до данас имала изузетно важну улогу у проучавању и конзервацији музејске грађе, као и промоцији ликовне умјетности и нашег културног наслијеђа.

Разноврсним музејским поставкама домаћих, регионалних и свјетских умјетника, Музеј савремене умјетности Републике Српске у континуитету унапређује статус умјетности у Републици Српској, о чему могу да посвједоче и интернационална признања и учешћа у европским културним догађајима.

Увјерен сам да ће овај значајни јубилеј послужити као подстрек за наставак Вашег рада и доприноса развоју културе и ликовне умјетности у Републици Српској", наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.