Sign In

Предсједник Владе Радован Вишковић посјетио је Дервенту поводом стицања статуса града

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић вечерас је, заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, разговарао са начелником Дервенте Милорадом Симићем, након чега је присуствовао свечаности на Тргу ослобођења у Дервенти поводом стицања статуса града.

Предсједник Владе поручио је да је Дервента, као и људи који су је водили, заслужила статус града.

"Деревента је на првом мјесту по запослености, по страним инвестицијама, на првом мјесту у БиХ по извозу и спољнотрговинској размјени из локалне заједнице. Све су то чињенице које су омогућиле да Дервента данас постане град. Честитам свим грађанима", рекао је предсједник Владе.

Предсједник Владе Радован Вишковић истакао да му је изузетна част што је дио ове историјске чињенице јер се не постаје град сваки дан.

"То се једном дешава и драго ми је да сам био у тиму људи који су могли да помогну да се жеља грађана, прије свега руководства, оствари и да данас Дервента постане девети град", навео је предсједник Владе Радован Вишковић.

Предсједник Владе је нагласио да није исто живјети у граду и општини.

"Желим људима и бившем начелнику, садашњем градоначелнику, да настави да води овај град, као што је водио локалну заједницу у протеклих 15 и више година", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.

Састанку и свечаности у Дервенти присуствовао је и народни посланик Игор Жунић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.