Sign In

Одржан састанак Главног координационог тима

Објављено:

​Главни координациони тим који чине предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржао је данас редован састанак на којем је разматрана тренутна ситуација у Републици Српској у вези са појавом вируса корона.

На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација и анализирано спровођење свих досадашњих мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и других институција у борби са вирусом корона у Републици Српској.

Премијер Вишковић упознао је чланове Главног координационог тима да је Влада Републике Српске данас донијела одлуке о одгађању плаћања пореских обавеза привредним субјектима, као и рата кредита према Инвестиционо-развојној банци, до 30. јуна 2020. године, с циљем ублажавања потешкоћа с којима се привредни субјекти суочавају у времену кризе изазвне вирусом корона.

Премијер Вишковић истакао је и да су сви чланови Владе Републике Српске данас одлучили да 50 одсто накнада по основу личних примања за март будe упалћенo у Фонд солидарности Републике Српске, те да је дата препорука свим запосленима у јавном сектору, осим у здравству, да добровољно одлуче да ли ће одређени износ својих приамња уплатити у Фонд солидарности.

Од новца прикупљеног у Фонд солидарности биће измирени порези и доприноси за раднике у реалном сектору који су због новонастале ситуације прекинули процес рада. 

На састанку је поново апеловано на грађане да се стриктно придржавају свих препорука надлежних инстутуција, када је ријеч о заштити од вируса корона, као и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.