Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем отворио нову саобраћајницу према Универзитетско клиничком центру Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем отворио је нову саобраћајницу између насеља Лауш и Паприковац у Бањалуци, за чију је изградњу Влада Републике Српске обезбиједила 2,7 милиона КМ.


Премијер Вишковић истакао је да ово није само саобраћајница града или два насеља која спаја, него значајан објекат за Републику Српску.

"У Универзитетско клинички центар Републике Српске долазе грађани из свих крајева Српске, а овом саобраћајницом им омогућавамо још бољи приступ нашој највећој здравственој установи", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је изградњом ове саобраћајнице Бањалука добила значајан инфраструктурни пројекат, који ће повезати два насеља, те омогућити бољу везу са УКЦ Републике Српске.

"Драго ми је да смо ми у републичким институцијама били на располагању свим идејама и плановима локалне власти", рекла је предсједница Цвијановић и додала да је Бањалука град који је угодан за живот и пезионерима и дјеци и породицама, те да то сви треба да цијене.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је да насеље Лауш изградњом ове саобраћајнице добија потпуно нови облик, те да је ова путна комуникација примјер урбане градње 21. вијека.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.