Sign In

Премијер Вишковић отворио нови објекат Полицијске станице у Источној Илиџи

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић отворили су данас у овој општини нови објекат Полицијске станице.

Предсједник Владе Вишковић изјавио је да ће отварањем новог објекта Полицијске станице у овој локaлној заједници бити унапријеђена безбједност грађана.

Премијер Вишковић је нагласио да су Влада Републике Српске и ресорно министарство заједно са локалном заједницом обезбиједили овај простор површине од око 350 метара квадратних са свом потребном опремом.

Према његовим ријечима, на овај начин биће повећана безбједност грађана ако се узме у обзир и мигрантска криза, као и то да починиоци кривичних дијела из федералног Сарајева спас траже прелазећи ентитетску границу.

Предсједник Владе Вишковић је истакао да је Влада у протеклом периоду чинила све да Министарству унутрашњих послова омогући нормалан рад, подсјетивши да је од 2015. године до данас у опремање, наоружање, плате и униформе издвојила више од 125 милиона КМ.

Он је навео ​да је и у комплекс у Залужaнима код Бањалуке у посљедње три године уложено скоро 13 милиона КМ и истакао да ће то у наредних годину дана да буде центар за обуку и школовање нових припадника МУП-а који нико у окружењу неће имати.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач изјавио је да је за полицијску станицу у овој општини Влада Српске издвојила 877.000 КМ, с циљем повећања безбједности не само на подручју општине Источна Илиџа, него комплетног града Источно Сарајево, али и свих грађана и туриста који долазе у овај град.

,,Налазимо се на самој ентитетској линији и веома је битно да на овом простору имамо станицу полиције", рекао је министар Лукач и додао да је општина Источна Илиџа донијела одлуку да у изградњи учествује са 150.000 КМ.

Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић захвалио је Влади Републике Српске и ресорном министарству на овом изузетно важном пројекту када је ријеч о безбједности грађана, истакавши да се Полицијска станица налази на стратешки важном мјесту за општину, односно на међуентитетској линији.

​Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић истакао је да је отварање станичног одјељења на подручју Источног Старог Града и ове полицијске станице у Источној Илиџи од велике важности за безбједност грађана.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.