Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са начелником општине Билећа Миљаном Алексићем

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас општину Билећа, гдје је разговарао са начелником ове општине Миљаном Алексићем.

Предсједник Владе је истакао да Билећа има амбициозне инфраструктурне пројекте за наредних неколико година, а да је на данашњем састанку акценат стављен на пројекте који се могу реализовати у току ове године.

"Први приоритет је завршетак секундарне мреже у селу Баљци, гдје су већ Влада Србије и Влада Републике Српске дале за примарну мрежу око милион КМ и сада то треба завршити како би људи добили воду пред своје домове. Влада Републике Српске обезбиједиће недостајућа средства, а то је око 400.000КМ", рекао је премијер Вишковић.

Предсједник Владе Радован Вишковић изразио је задовољство јер је данас започет пројекат, односно прва фаза реконтрукције канализационе и водоводне мреже, с циљем заштите Билећког језера.

"Водоснабдијевање грађана Билеће је из Билећког језера, тако да је наш приоритет да са општином заштитимо језеро како би вода била што здравија", рекао је премијер Вишковић и додао да је на састанку било ријечи и о опцији резервног напајања водом.

Премијер Вишковић је навео и да ће се у овој општини радити камп "Тијана Бошковић", те да је на састанку било ријечи и о реконструкцији зграде билећке Библиотеке.

"Влада Републике Српске остаје партнер општини Билећа и у наредном периоду. Заједнички ћемо радити све пројекте који су од изузетног значаја за становништво ове општине", нагласио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић изразио је захвалност Влади Републике Српске за реализоване пројекте и за будуће планиране пројекте у овој општини.

"За осам година, колико сам начелник, нисам имао бољи састанак од овога са премијером Вишковићем, зато се захваљујем у своје име, али и име грађана Билеће", рекао је Алексић.​

​Предсједник Владе Радован Вишковић данас је присуствовао и славском обреду поводом Светог Саве, крсне славе општине Билећа.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.