Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић на конференцији „Здравље изнад свега", поводом обиљежавања 28 година постојања и рада Савеза синдиката Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у Теслићу, конференцији „Здравље изнад свега", која се одржава поводом обиљежавања 28 година постојања и рада Савеза синдиката Републике Српске.

Премијер Вишковић поручио је да је заједнички циљ свима у Српској да се сачува здравље грађана и што се више успије у томе, једног дана када се све ово оконча, биће веће шансе да Српска буде спремнија за нове изазове и нови развој на којем нас је пандемија зауставила.

Предсједник Владе Републике Српске рекао је да је пријатно изненађен што је Савез синдиката свој јубилеј посветио здрављу радника у околностима пандемије вируса корона.

Говорећи о сарадњи са Савезом синдиката Републике Српске, премијер Вишковић је истакао да је више захтјева овог синдиката уврштени у рад и Програм рада Владе и Народне скупштине Српске, а који се односе на измјену и допуну Закона о заштити на раду, уз адекватне стратегије, док ће се о најнижој плати расправљати у складу са календаром и са законским одредбама.

"Тачно је да синдикат има своје захтјеве, Влада има своја ограничења и могућности, али рјешење се увијек нађе када се сједне и разговара", рекао је премијер Вишковић.

Предсједник Владе Републике Српске изразио је захвалност Савезу синдиката на досадашњој коректној сарадњи за коју очекује да се настави и у наредном периоду, с циљем побољшања стандарда радника и других грађана Републике Српске.

Према ријечима премијера Вишковића, Влада Републике Српске има више него коректну сарадњу са социјалним партнерима у Српској - Савезом синдиката, Унијом удружења послодаваца и Привредном комором, која је дала позитивне резултате у прошлој и овој години, све до појаве пандемије вируса корона.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.