Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са амбасадором Уједињеног краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Метјуом Филдом

Објављено:

​​
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са амбасадором Уједињеног краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Метјуом Филдом (Matthew Field).

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, те o  реализацији важних реформских и инфраструктурних пројеката.

Предсједник Вишковић је истакао да је Влада Републике Српске опредјељена за досљедно провођење економско-социјалних реформи, те је упознао амбасадора Филда са мјерама и активностима предвиђеним Програмом економских реформи Републике Српске за период 2020-2022. године, а чија је реализација у току. 

Саговорници су изразили задовољство досадашњом сарадњом, уз увјерење да ће бити настављена и у будућем периоду, нарочито у провођењу реформских процеса, унапређењу привредног амбијента, ефикаснијем пословању јавних предузећа и образовању.

Овом приликом истакнуто је да ће уз подршку Уједињеног краљевства, у Глазгову, ове године бити одржана конференција Уједињених нација о климатским промјенама у којој ће учешће узети Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.