Sign In

Предсједник Владе Радован Вишковић разговарао је са в.д. предсједника Удружења пензионера Републике Српске Слободаном Брдаром о исплати једнократне помоћи за све пензионере

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са вршиоцем дужности предсједника Удружења пензионера Републике Српске Слободаном Брдаром.

Предсједник Владе упознао је Брдара са јучерашњом одлуком Владе којом је предвиђена исплата једнократне новчане подршке за свих 270.000 пензионера у Републици Српској, те нагласио да се Влада одлучила на овај корак како, уочи васкршњих празника, помогла најстарију популацију.

Предсједник Владе Радован Вишковић нагласио је да ће свим пензионерима, зависно од износа њихове пензије, бити исплаћена једнократна новчана подршка од 80 и 50 КМ. Исплате би, по објави одлуке у Службеном гласнику, требале почети већ сутра, а очекује се да овај посао буде окончан до суботе.

Предсједник Владе нагласио је да је овом одлуком Влада показала да се са дужним поштовањем односи према свим својим грађанима,  а поготово најстаријој популацији.

В.д. предсједника Удружења пензионера Слободан Брдар захвалио се предсједнику Владе на подршци за пензионере, истичући да је ова одлука више него добродошла у вријеме док се пензионери припремају да обиљеже предстојеће празнике.

Он је изразио захвалност Влади што је, захваљујући преданом раду, обезбједила новац за ову подршку, и што је и на овај начин показала колико је јој је стало до најстарије популације.

Током састанка, предсједник Владе указао је да су у јануару ове године пензије повећане за три одсто, те да је, уз ове мјере, настављен и програм бесплатне бањске рехабилитације за пензионере са најнижим примањима, за што је из буџета издвојено 300.000 КМ.

Према одлуци Владе, свим пензионерима у Републици Српској у идућим данима биће исплаћена једнократна новчана подршка. Пензионери, који примају пензије у износу од 415 КМ, добиће 80 КМ, а они са вишом пензијом од тога примиће 50 КМ.

Исплата једнократне новчане помоћи обавиће се путем Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске.

Данашњем састанку присуствовао је и директор Фонда ПИО Младен Милић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.