Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио у наступну посјету новименованог амбасадора Грчке у БиХ Димитриоса Папандреуa

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас у Бањалуци, у наступну посјету, новименованог амбасадора Грчке у БиХ Димитриоса Папандреуa.

Премијер Вишковић и амбасадор Папандреу оцијенили су на састанку да постоји простор за унапређење свеукупне сарадње између Републике Српске и Грчке, посебно када је ријеч о сарадњи у областима прехрамбене и прерађивачке индустрије, као и у областима туризма и културе.

Премијер Вишковић и амбасадор Папандреу сагласили су се да је потребно интензивирати заједничке активности на повезивању привредника из Грчке и Републике Српске.

Премијер Вишковић истакао је да ће Влада Републике бити на располагању за све привредне и пословне иницијативе које су од обостраног интереса за Републику Српску и Грчку.

Амбасадор Папандреу рекао је да Грчка даје пуну подршку европском путу Републике Српске и БиХ, те да је спремна да пружи сву расположиву помоћ у области ЕУ интеграција.

Премијер Вишковић и амбасадор Папандреу размијенили су мишљења о мигрантској кризи и активностима које Грчка и Република Српска предузимају по овом питању, као и о другим актуелним питањима у Републици Српској и БиХ.

Премијер Вишковић пожелио је добродошлицу амбасадору Папандреуу и много успјеха у даљем дипломатском раду.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.