Sign In

Премијер Вишковић примио у опроштајну посјету амбасадора Републике Француске у БиХ Гијома Русона

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примиo je данас у опроштајну посјету амбасадора Републике Француске у БиХ Гијома Русона (Guillaume Rousson).


На састанку је разговарано о сарадњи између Владе Републике Српске, Владе Федерације БиХ и Савјета министара, европском путу БиХ, те о санирању посљедица пандемије вируса корона у здравству и привредном сектору .


Премијер Вишковић упознао је амбасадора Русона са актуелном ситуацијом у Републици Српској, посебно када је ријеч о утицају пандемије вируса корона на привреду и истакао да Влада Републике Српске, заједно са пословном заједницом, прати стање по овом питању и у континуитету креира мјере подршке привредним субјектима, како би се сачувало свако радно мјесто.


Амбасадор Русон је истакао да Амбасада Француске у БиХ даје пуну подршку европском путу Републике Српске и БиХ, те да прати напредак у испуњавању приоритета из мишљења Европске комисије за БиХ.  


На састанку је истакнута добра сарадња у области културе и образовања и, у складу с тим, у Требињу је отворенo једно двојезично одјељење.


Премијер Радован Вишковић и амбасадор Гијом Русон размијенили су мишљење и о осталим актуелним питањима у Републици Српској и БиХ.


Премијер Вишковић захвалио се амбасадору Русону на сарадњи и помоћи коју је Француска пружила Републици Српској и БиХ и пожелио му успјешан наставак дипломатске каријере.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.