Sign In

Премијер Вишковић у посјети Билећи

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у Билећи, свечаној церемонији поводом завршетка прве фазе радова на изградњи водовода и канализације овој општини.

Поздрављајући завршетак овог важног пројекта за општину Билећа, премијер Вишковић је рекао да Влада посматра Републику Српску од Требиња до Новог Града и да је за њу значајна изградња инфраструктуре у сваком крају Српске.

„Свако ново радно мјесто, сваки инфраструктурни пројекат који ће олакшати и унаприједити живот наших грађана широм Републике Српске је и обавеза Владе Републике Српске“, рекао је премијер Вишковић у обраћању присутнима.

Он је поручио да ће Влада, у наредном периоду, наставити да помаже локалним заједницама у Републици Српској, „да скупа градимо инфраструктурне пројекте, да отварамо нова радна мјеста и да градимо нове производне погоне, попут енергетских капацитета“.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић подсјетио је да је у наредном периоду на подручју Херцеговине планирана изградња више енергетских капацитета попут Дабра, Бистрице и Бук-Бијеле.

Премијер Вишковић честитао је грађанима Билеће Дан општине и крсну славу Светог Саву, пожеливши им да им Свети Сава донесе успјех, просперитет, добро здравље и бољи живот у наредним годинама.

Он је истакао да нас дјело Светог Саве све обавезује да живимо и радимо у складу са његовим завјештањем.​

"Свети Сава, као наш најзначајнији просвјетитељ, обавезује нас да размислимо о нашим поступцима и да се придржавамо онога што је Свети Сава говорио и радио", истакао је премијер Вишковић.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић рекао је да је у реконструкцију водоводне мреже, као и централне и кишне канализације уложено више од четири милиона марака и тиме ријешен дугогодишњи проблем оборинских вода у Улици краља Александра и дијелу магистралног пута М20.

Он је рекао да је тиме значајно повећан квалитет снабдијевања водом ширег центра града, а урађена је и санација коловоза и тротоара у главној улици, као и дијела магистралног пута у дужини од једног километра.

Алексић је рекао да за завршетак овог пројекта очекује помоћ Владе Републике Српске и захвалио премијеру што је издвојио вријеме да буде гост у Билећи.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.