Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао божићном пријему у касарни "Козара"

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас божићном пријему, у бањалучкој касарни "Козара".

Овом приликом, предсједник Владе је поручио да српски народ има будућност у БиХ само ако има своје институције и ако има своју Републику Српску. Он је рекао да су се Срби у то могли увјерити више десетина и стотина пута до сада.

Предсједник Владе Републике Српске је истакао да се приликом данашњег пријема у Спомен-соби погинулим припадницима Војске Републике Српске увјерио у значајну чињеницу да су за стварање Српске животе положили не само Срби, већ и припадници бошњачког, хрватског и осталих народа који су били припадници ВРС, а што показује да Република Српска и по томе има своју државност и признање.

Предсједник Владе Радован Вишковић је рекао да је Дејтонски мировни споразум овјековјечио Српску, а Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук наставља традицију ВРС.

"Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук је гарант постојања и његовања традиције јуначке борбе ВРС која се борила за Српску и очување живота српског народа на овим просторима", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.