Sign In

Премијер Вишковић упутио честитку поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је данас честитку предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу, свим борцима и некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.
„У име Владе Републике Српске и у своје име, Вама, свим борцима и некадашњим припадницима Војске Републике Српске упућујем најискреније честитке поводом обиљежавања Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.

Данас, када обиљежавамо почетак борбе српског народа за ослобођење у Првом српском устанку, с поносом се сјећамо историјског пута Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату и са захвалношћу и поштовањем чувамо успомену на све страдале борце.
Храброст и пожртвовање, коју су показали припадници Војске Републике Српске борећи се за слободу у којој данас живимо, обавезују нас да чувамо и градимо нашу Републику Српску. 

Влада Републике Српске и њене институције имају трајну обавезу да предано раде на заштити права и унапређењу положаја и материјалног стандарда породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца“, наводи се у честитки премијера Вишковића. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.