Sign In

Честитка предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића поводом 90 година постојања и рада Народног позоришта Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је директорици Народног позоришта Републике Српске Маји Додиг, редитељима, глумцима, драматурзима, сценографима, аквизитерима, сценским радницима и свим запосленим у Народном позоришту 90 година постојања и рада.

„Поводом обиљежавања 90 година од оснивања Народног позоришта Републике Српске упућујем вам најискреније честитке. 

Народно позориште је мјесто које ужива посебан статус у друштвеном и културном животу Републике Српске, мјесто које живи и ствара магију, а доказ томе је овај велики јубилеј на који смо сви поносни.

Примјер досадашњег великог успјеха Народног позоришта су и многобројне награде, које су глумци ове установе освојили на гостовањима на неким од најугледнијих регионалних позоришних сцена.

Желим да се захвалим руководству и глумцима, који су у претходним мјесецима, због новонастале ситуације изазване пандемијом вируса корона, створили услове и путем дигиталних платформи, омогућили својој публици да гледају неке од најбољих представа.

Влада Републике Српске наставиће да подржава рад Народног позоришта који има немјерљив значај у развоју позоришне умјетности у Републици Српској.

У име Владе Републике Српске и у своје име, честитам вам овај значајан јубилеј и желим пуно успјеха у даљем раду“, наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.