Sign In

Честитка премијера Вишковића поводом 90 година постојања и рада Музеја Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је директору Музеја Републике Српске Миладину Савићу и свим запосленима 90 година постојања и рада Музеја Републике Српске.


„У име Владе Републике Српске и своје име, Вама и свим запосленима честитам значајан јубилеј, 90 година постојања и рада Музеја Републике Српске.


Музеј Републике Српске је једна од наших најзаначајнијих установа културе, која чува од заборава културно-историјску, материјалну и духовну баштину Републике Српске и народа који живе на овом простору.


Током протеклих девет деценија, Музеј Републике Српске је, кроз своје бројне активности и поставке, вршио значајну културну и образовну мисију, те дао велики допринос развоју музејске дјелатности на овим просторима.


Влада Републике Српске наставиће да подржава рад Музеја Републике Српске, с циљем даљег подизања свијести о значају очувања културне и историјске баштине.


Желим вам да и у времену које долази наставите да и даље успјешно остварујете своју мисију очувања традиције, историје и културе нашег народа“, наводи се у честитки премијера Вишковића.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.