Sign In

Премијер Вишковић посјетио нови производни погон Фабрике обуће „Дермал“

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас, у Котор Варошу, нови производни погон Фабрике обуће „Дермал".

Након обиласка погона, премијер Вишковић је изјавио да је компанија "Дермал" из Котор Вароша примјер многима у Српској како се опстаје на домаћем и европском тржишту и истовремено повећава обим производње и број запослених.

"Ова породична компанија спада у ред великих привредних субјеката у Српској, имају 1.080 запослених у општинама Котор Варош и Кнежево и одговорно кажем да ће им Влада бити сервис и на услузи да би им олакшали производњу, јер једино тако можемо развијати Републику Српску", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Он је додао да је "Дермал" једна од ријетких компанија која се није обраћала за помоћ институцијама Републике Српске у доба пандемије вируса корона и да су све урадили у властитој режији.

"Посебно ме радује податак да су у вријеме пандемије вируса корона запослили више од 200 радника и отворили нове производне погоне, што је за сваку похвалу. Њихов мјесечни фонд плата је преко милион КМ и то није лако издржати, раде за свјетске брендове, снабдијевају полицију и војску европских земаља, зато су опстали и зато се развијају", истакао је премијер Вишковић и пожелио "Дермалу" успјешан рад у наредном периоду.

Члан управе "Дермала" Стефан Бубић захвалио је премијеру Вишковићу на подршци и рекао да је нова хала повезала два постојећа "Дермалова" производна погона.

"Сад смо добили увезан производни комплекс површине 7.000 метара квадратних. Направили смо технолошку реорганизацију, битно побољшали услове рада и створили услове за ново повећање обима производње", нагласио је Бубић.

У новом производном погону од 2.000 метара квадратних производи се висококвалитетна намјенска обућа за водећег свјетског произвођача "Хајкс" из Њемачке.

"Дермал" у Котор Варошу тренутно запошљава 800 радника и посједује 15.000 метара квадратних производних погона.

Предузеће "Дермал", осим што се бави израдом властитих производа, велики дио својих капацитета користи за услужно пословање, а ријеч је о изради готове и полуготове обуће за иностране партнере.

Дневно израђује око 1.000 пари обуће модног програма и 4.000 пари намјенске заштитне обуће, коју, осим у земље Балкана, пласирају и на многа друга тржишта у Европи, као што су Њемачка, Француска, Аустрија, Италија, Словачка и Холандија.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.