Sign In

Премијеру Вишковићу уручена Плакета општине Пале

Објављено:

​Начелник Пала Бошко Југовић вечерас је на свечаној сједници Скупштине општине, поводом Дана и крсне славе општине - Велике Госпојине, уручио предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу највише признање локалне заједнице - Плакету општине.


Премијер Вишковић се новчаног дијела ове награде /1.000 КМ/ за изузетан допринос и подршку развоју општине одрекао у корист помоћи породици Хршум са Пала, а најавио је и додатну финансијску подршку из дијела буџета којим располаже предсједник Владе Републике Српске.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да га неизмјерно радује то што га ова општина, која се у континуитету развија у модерну и просперитетну локалну заједницу, као и њено руководство и становници, доживљавају као драгог госта и кума.


„Једном кум, увијек кум. Свим грађанима Пала, као и свештенству Храма Успења Пресвете Богородице честитам, у име Владе Републике Српске и у своје лично име, крсну славу - Велику Госпојину, са жељом да је славе много година у здрављу, миру и радости!“,  рекао је премијер Вишковић


Он је изразио наду да ће се догодине, на овај исти датум, поново на Палама причати о успјеху и просперитету општине и бројним реализованим пројектима усмјереним ка задовољавању основних и егзистенцијалних потреба њених житеља.


Према његовим ријечима, то се првенствено односи на интензивну инфраструктурну изградњу, инвестиције у Олимпијском центру "Јахорина", улагању у факултете Универзитета у Источно Сарајево и друге капиталне пројекте.


„Влада Републике Српске води рачуна о регионалном развоју Српске и нама је свака локална заједница, од Требиња до Новог Града, важна и ми се тако и понашамо. Лично желим да захвалим одборницима и начелнику Пала Бошку Југовићу што су мој скромни допринос за развој ове локалне заједнице и бољитак грађана препознали и додијелили ми Плакету општине Пале“, истакао је премијер Вишковић.


Предсједник Владе Републике Српске нагласио је да му је ово највише општинско признање подстрек да још снажније и срчаније ради на развоју, не само Пала, него свих локалних заједница у Републици Српској.


Он је посебно поздравио одличну сарадњу Пала, не само са Владом Републике Српске, него и са градом Источно Сарајево, што је оцијенио као посебно значајну чињеницу и добар модел заједничког рада свих нивоа власти у Српској.


„Желим да вјерујем да се то неће промијенити ни након новембарских локалних избора, јер само добром сарадњом и политичкм конекцијом сви грађани Источног Сарајева имаће корист и добре услове за живот какве и заслужују“, истакао је премијер Вишковић.


Премијер Вишковић је поручио да ће институције Републике Српске и даље подржавати Сарајевско-романијску регију, као и до сада.


„Република Српска и њене институције воде рачуна о равномјерном регионалном развоју на цијелој својој територији“, рекао је предсједник Владе Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.