Sign In

Скупштина акционара Електропреноса БиХ усвојила је План инвестиција за 2020. годину

Објављено:

​Скупштина акционара Електропреноса БиХ, на сједници одржаној јуче у Бањалуци, а којој су присуствовали и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Владе Федерације БиХ Фадил Новалић, усвојила је План инвестиција за 2020. годину.

Планом инвестиција за 2020. годину предвиђене су инвестиције вриједности 173.996.693 КМ, од чега ће 42% бити реализовано у Републици Српској, односно око 70 милиона КМ.

Инвестиције ће се односити на изградњу електроенергетских објеката, који ће допринијети стабилнијем и бољем снабдијевању електричном енергијом.

У 2020. години предвиђена је реализација пројеката трафостанице Бањалука 1 и 2, вриједности преко 15 милиона КМ, далековода Сребреница – Љубовија, далековода Пале – Јахорина, нове трафостанице на Јахорини, као и антикорозивне заштите далековода, вриједности два милиона КМ.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић до сада је у више наврата од преузимања функције предсједника Владе Републике Српске истицао и указивао на проблем деблокаде компаније Електропренос БиХ, некоришћења расположивог новца и неулагања у инвестиционе пројекте обнављања енергетских објеката и електроенергетске мреже.

Захваљујући приједлозима премијера Вишковића и договору са премијером Новалићем, коначно је деблокиран рад компаније Електропренос БиХ, што је од посебног значаја за цјелокупни привредни амбијент, како у Републици Српској, тако и Федерацији БиХ, посебно у тренутку када се у привреди санирају штетне посљедице изазване ширењем новог вируса корона.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.