Sign In

Српска поносна - једина у региону има Фонд солидарности

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је Српска поносна што једина у региону има Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству који пружа значајну новчану, али и моралну подршку породицама које се боре за здравље своје дјеце.

Након дружења са малишанима, предсједник Владе је рекао да је више од 400 рјешења за 270 дјеце којима је Фонд у протекле три године финансирао лијечење у иностранству значајан број, али и разлог да се настави подршка његовом раду.

"Најскупље лијечење плаћено је 840.000 евра и питање је да ли постоји породица која самостално може да издвоји толики износ за лијечење", рекао је предсједник Владе Републике Српске новинарима након састанка са директором Фонда Јасминком Вучковић, којем су присуствовале и породице тројице дјечака који су лијечени у иностранству.

Овом приликом, предсједник Владе је истакао значај рада Фонда, јер је прије његовог успостављања новац прикупљан организовањем хуманитарних акција које су представљале додатан стрес за ове породице.

"Можемо бити поносни као народ, јер смо успјели да ове породице ослободимо тог стреса да моле за новац који им је потребан за лијечење дјеце", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, те је напоменуо да је сав прикупљени новац искориштен искључиво за лијечење дјеце, јер у Фонду нема запослених.

Предсједник Владе је истакао да је потребно што више промовисати рад овог фонда, како би сви којима помоћ буде потребна знали гдје могу да је потраже и да је добију.

Прошле године, која је била посебно изазовна због пандемије вируса корона, 107 дјеце је добило помоћ овог фонда, а утрошено је више од шест милиона КМ, док тренутно на рачунима Фонда има двоструко више средстава, што потврђује да је Фонд солвентан.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.