Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић приредио пријем за ученике Гимназије Бања Лука, освајаче медаља на Међународној олимпијади метропола

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић приредиo je данас у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци пријем за ученике Гимназије Бања Лука Марка Јојићa, Јованa Вуковићa, Маркa Вучићa, Сергејa Крчмарa и Милицу Милашиновић, који су на Међународној олимпијади метропола освојили пет медаља.


Предсједник Владе даровао их је и упутио им честитке за сјајне резултате, као и подршку за даљи рад и труд.

„Захваљујем се и од срцa честитам бањалучким гимназијалцима, a посебно се захваљујем родитељима, професорима и цијелом колективу бањалучке Гимназије, јер су заслужни за сјај ових медаља које су све нас у Републици Српској учиниле поносним“, поручио је предсједник Владе.

Предсједник Владе Радован Вишковић истакао је да су ученици бањалучке Гимназије постигли на Међународној олимпијади метропола и више него значајне резултате за Републику Српску.

„Имао сам дужност да им се захвалим у име Републике Српске. Они су, не само понос својих родитеља и своје школе, они су понос Републике Српске“, нагласио је предсједник Владе Радован Вишковић.

Предсједник Владе додао је да су, имајући у виду пандемију вируса корона у Републици Српској, ови млади људи послали снажну поруку, а то је да је и у тешким условима могуће остварити резултат и да се вриједи трудити и учити.

„Влада Републике Српске цијени и поноси се овим успјесима и они неће остати без подршке и признања институција Републике Српске“, истакао је пресједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Директорка бањалучке Гимназије Вита Малешевић рекла је да се рад и труд увијек исплате и да су све медаље, поготово за професоре, златне медаље, те се захвалила предсједнику Владе на позиву, разумијевању и праћењу рада гимназијалаца.

„Ми све што радимо, радимо, јер то волимо, јер нас то занима. Међутим, да будемо виђени, да неко препозна наш труд, ова олимпијада значи нам много и надам се да ће ово наше постигнуће послужити као доказ да вриједи улагати у нас и у образовање“, рекла је Милица Милашиновић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.