Sign In

Одржан састанак Главног координационог тима

Објављено:


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су данас, у Бањалуци, састанак Главног координационог тима.

Састанку, на којем је разговарано о погоршаној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, присуствовали су и директор Фонда здравственог осигурања Дејан Кустурић, директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић и шеф Тима за праћење провођења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације Ненад Стевандић.

Током састанка анализиране су све епидемиолошке мјере које су на снази у Републици Српској.

Представници медицинске струке истакли су важност доношења ригорознијих мјера, како би се зауставио раст броја заражених и забрињавајуће повећање броја хоспитализованих грађана у болницама широм Републике Српске.

Такође, представници медицинске струке, тражили су да се на сутрашњој сједници Републичког штаба за ванредне ситуације размотри увођење строжијих мјера које се тренутно примјењују у земљама у окружењу.

Представници здравственог сектора су истакли да је тренутно стање у болницама забрињавајуће у односу на почетак пандемије, прије годину дана, наглашавајући да пацијенти имају теже клиничке слике, и да су то углавном млади људи старости од 30 до 49 година.

Такође, оцијенили су да медицинско особље већ годину дана улаже надљудске напоре да се пацијентима у болницама широм Републике Српске пружи помоћ и заштита, а све с циљем спасавања живота грађана Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.