Sign In

Главни координациони тим одржао консултације са представницима здравственог сектора и Министарства унутрашњих послова

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су данас, у Бањалуци, редован састанак Главног координационог тима, на којем је разматарна укупна ситуација у Републици Српској у вези с појавом вируса корона.

Састанку Главног координациоог тима присуствовали су министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум, те директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић, вршилац дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић и директор Фонда за здравствено осигурање Дејан Кустурић.

На састанку је договорена набавка нових 25.000 тестова на вирус корона, чије се приспјеће у Републику Српску очекује у току наредне седмице, док ће Универзитетско-клиничком центру Републике Српске до краја ове седмице бити испоручена донација УНДП-а од 3.000 тестова на вирус корона.

На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација и још једном је апеловано на грађане да се стриктно придржавају свих хигијенских и других препорука надлежних инстутуција, када је ријеч о заштити од вируса корона.

Разматрано је и спровођење мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, посебно када је ријеч о контролисању лица којима је одређена кућна изолација, те ограничењу и забрани кретања.

Оцијењено је да се грађани придржавају прописаних мјера, осим малог броја њих који ће због кршења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације бити санкционисани у складу са законом.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.