Sign In

Предсједник Владе Радован Вишковић присуствовао свечаној Спасовданској академији поводом обиљежавања Спасовдана - Крсне славе и Дана општине Источно Ново Сарајево

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да потреба за новом основном школом у Источном Новом Сарајеву показује да је у овој локалној заједници будућност, да се ту рађа, живи и ствара.

"Већ од ове године Влада Републике Српске градиће нову основну школу на подручју општине Источно Ново Сарајево, јер је постојећа `тијесна`. Није то само објекат и зграда. То је живот - знак да овдје живе млади људи, да се овдје долази, остаје и живи, да се рађа и ствара. Овдје је будућност", нагласио је предсједник Владе Радован Вишковић у Источном Новом Сарајеву на свечаној академији поводом Дана и крсне славе општине - Спасовдана.

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске има уједначен приступ развоју свих локалних заједница у Републици, од Требиња до Новог Града.

Предсједник Владе Радован Вишковић је истакао да ће Влада Српске и у наредном периоду улагати у Источно Ново Сарајево и све друге општине у саставу Источног Сарајева, у оно што је потреба овог града.

"Имао сам прилику да живим на овим просторима и знам ако је то изгледало некада. Поносан сам на грађане Источног Новог Сарајева и града Источног Сарајева, да живите на овом мјесту, да градите овај град, развијате и да данас са поносом можемо рећи да је ово град Источно Сарајево", истакао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Честитајући грађанима и руководству Источног Новог Сарајева крсну славу, предсједник Владе Радован Вишковић им је пожелио напредак и бољи живот.

"Свима вама који овдје живите и дајете допринос за развој ваше локалне заједнице и града Источног Сарајева, још једанпут, нека вам је Богом дана, успјешна и сретна крсна слава и Дан општине", поручио је предсједник Владе Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је након отварања спортске дворане рекао да грађанима дају на употребу овај објекат, који је назвао добром инвестицијом, гдје ће млади људи на једном мјесту моћи несметано да се баве спортом.

"У наредном периоду сигурно можемо очекивати да постане неко ново кошаркашко, рукометно или неко друго спортско име које ће проносити славу Источног Сарајева и Републике Српске широм Европе и свијета", рекао је предсједник Владе, те је најавио да ће у овом објекту, поред спортских, бити и културних, а можда и сајамских дешавања, у складу са потребама града и општине.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.