Sign In

Предсједник Владе Радован Вишковић присуствовао свечаном отварању хотела „Рајска долина“

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас на Јахорини да је отварање реновираног хотела "Рајска долина" нови и чврсти доказ да Влада Српске све дијелове Републике третира равномјерно с циљем стварања бољих услова за живот, реализујући пројекте засноване на озбиљним и квалитетно креираним инвестицијама.

"Ми смо ту да радимо, да градимо и да развијамо Републику Српску, водећи рачуна да се регионално развијамо, од Требиња до Новог Града. Ми нисмо власт која ће развијати један дио Републике на штету другог. Ми водимо рачуна о равномјерном развоју Републике Српске", истакао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Наводећи да је у овај комплетни пројект реконструкције хотела Влада Српске уложила 10,7 милиона КМ, предсједник Владе Вишковић је истакао да то говори да је Република Српска опредијељена да ради и гради без обзира на кризу изазвану епидемијом вируса корона.

"Само на Јахорини у протеклих 10 година уложили смо око 100 милиона КМ, и то је нешто што се види", нагласио је предсједник Владе Републике Српске.

Он је истакао да су након око годину и по од доношења одлуке Владе да крене у реновирање "Рајске долине", ради побољшања туристичке понуде Јахорине и рјешавања захтјева за проширење смјештајних капацитета, Република Српска, Источно Сарајево и Јахорина данас веома поносни на отварање још једног реномираног хотела.

Предсједник Владе подсјетио је на историјски значај ове дестинације на којој су током и непосредно послије одбрамбено-отаџбинског рата одржане неке од најважнијих сједница Народне скупштине Републике Српске.

"Влада Републике Српске цијели овај комплекс укњижила је у власништво Српске, захваљујући РУГИП-у и помоћи Србије, све на основу Споразума о специјалним паралелним везама Републике Српске и Србије", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.

Он је истакао да је веома поносан на чињеницу да је Јахорина данас велико градилиште, а посебно је битно да се сви радови изводе у складу са законима Републике Српске.

Предсједник Владе потврдио је да ће ускоро бити донесен и посебан закон о олимпијској Јахорини, с циљем развоја и промоције и зимског и љетног туризма.

Према његовим ријечима, Влада ће наставити са развојем инфраструктурних пројеката, посебно на наставку изградњи гондола из правца Пала и Источног Новог Сарајева.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је за крај седмице најавио расписивање тендера за реконструкцију пута Пале - Јахорина, у вриједности од око пет милиона КМ.

Хотел "Рајска долина", који се налази у центру скијалишта на Јахорини, на почетку шестосједа "Пољице", данас су свечано отворили српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Реновирани хотел "Рајска долина", у који је уложено 10 милиона КМ, у власништву је Владе Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.