Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у посјети Дрвару

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Србије Александар Вучић отворили су данас, у Дрвару, погон фабрике "Јумко" из Врања у којем је запослено 80 радника, а за чију градњу је Влада Србије издвојила 500.000 евра.


Предсједник Владе Српске је оцијенио да ће отварање погона фабрике "Јумко" Врање и филијале Комерцијалне банке унаприједити живот и омогућити повратак у ову општину.

,,Оно што ће Дрвар добити од Србије и Републике Српске значајно ће допринијети напретку и бољитку живота и пружити руку онима који су отишли из ове општине да се врате и да овдје буду своји на своме", нагласио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Он је поручио да је отварање погона фабрике "Јумко" Врање и филијале Комерцијалне, захваљујући предсједнику Србије Александру Вучићу, само почетак и да ће таква врста помоћи и пажње бити настављена.

Премијер Вишковић је навео да је данашњи долазак делегација Србије и Српске само потврда да Срби у ФБиХ никада неће бити заборављени и да Дрвар доживљавају исто као и остала мјеста у Српској.

"Данас је велика част бити у Дрвару и пружити подршку народу који је овдје на неки начин сатанизован од власти која би требала да подржава своје грађане. Ми из Српске захваљујући својој браћи из Србије у прилици смо да помогнемо овдје у Дрвару, иако из федералних власти чак покушавају и Републику Српску да кажњавају па нам не враћају ни оно што би требало да припада по закону, па онда могу мислити како се односе према нашим људима који живе у ФБиХ", истакао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је сретан што је послије пет мјесеци поново у општини Дрвар и што је испунио обећање.

“Мала фабрика коју смо отворили данас биће и већа и боља. Ових 925.000 евра ићи ће за водовод, инфраструктуру и друге пројекте. Помажемо Дом здравља, обновићемо га и помоћи у вези са платама и примањима", рекао је предсједник Вучић.

Он је поручио да за српски народ ни Оштрељ нити било шта не може бити граница.

"И када живимо у различитим државама увек знамо да припадамо истом народу и то је најважнија порука. Ми припадамо српском роду и ту смо да бисмо помагали једни друге и увек ћемо то чинити. На Србију можете да рачунате онолико колико ми знамо да је Дрвар уз Србију. Колико Дрвар воли Србију толико и ми волимо вас", поручио је предсједник Србије Александар Вучић.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је данас да је Република Српска од почетка повратка Срба у овај град била уз њих те да је несебично пружала подршку кад год је била потребна, додавши да посљедњих година несебична подршка стиже и из Србије.

“Предсједник Србије Александар Вучић је данас овдје са задатком да види да ли смо оправдали његово повјерење. Надам се да јесмо и да ћемо то у будућности чинити још боље” рекла је Рунићева.

Она је нагласила да има част да други пут у посљедњих пет мјесеци угости званичнике Србије, са предсједником Вучићем на челу, као и званичнике братске Републике Српске.

Током данашњег боравка у овој општини, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједник Србије Александар Вучић и начелник општине Дрвар Душица Рунић отворили су филијалу Комерцијалне банке у којој су запослена четири радника.

Отварању су присуствовали и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић, те министри у владама Српске и Србије.

Након отварања филијале Комерцијалне банке, званичници су посјетили Дом здравља у овој општини. 

Предсједник Вучић је рекао да ће Влада Србије помоћи овој здравственој установи како би грађани имали адекватну заштиту.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Србије Александар Вучић данашњу посјету Дрвару завршили су обиласком Спомен-комплекс “25. мај” у којем су Титова пећина и Музеј.​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.