Sign In

Премијер Вишковић позвао привреднике из Србије да улажу у Републици Српској

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је на конференицији "Инвестициони потенцијали Републике Српске", у Београду, позвао привреднике из Србије да инвестирају у Републици Српској.


Премијер Вишковић је истакао да Влада Српске настоји да креира повољан пословни амбијент, те да се у разговорима са премијером Србије Аном Брнабић и предсједником Покрајинске владе Војводине Игором Мировићем дошло до заједничког става да потенцијални инвеститори, из свих дијелова Србије који желе да инвестирају на простору Српске, треба да имају бенефите.


"Уз те бенефите сматрам да можемо направити искорак и ваша евентуална улагања направити профитабилним", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.


Предсједник Владе је пренио привредницима које бенефите могу очекивати у Републици Српској приликом инвестирања - од повољног обезбијеђења земљишта, до поврата, односно ослобађања од пореза по разним основама укључујући и ослобађање плаћања пореза и доприноса за новозапослене раднике у првих годину дана рада, као и повољну цијену електричне енергије.


"Позивам вас да о свакој инвестицији, уколико имате намјере да инвестирате, сједнемо и разговарамо јер је свака инвестиција вриједна пажње. Желимо инвестиције на обострану корист. Стојим вам на располагању не само данас, него ја мој кабинет у сваком тренутку можемо организовати састанак", рекао је премијер Вишковић.


Предсједник Владе навео је да је идеја о изградњи слободних зона и заједничкој изградњи производних капацитета потекла из разговора са предсједником Србије Александром Вучићем, који је указао на потребу да се народ задржи на својим вјековним огњиштима.


Премијер Вишковић захвалио је грађанима Србије што су на почетку епидемије оставили отворене границе за проток људи и робе са Републиком Српском, а тиме и БиХ, уз напомену да су пуно веће економије и земље показале себичност и забранили проток људи и роба.


Напоменуо је да Србе, као један народ са двије стране Дрине мостови преко те ријеке вијековима повезују, како ће остати и убудуће.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.