Sign In

Начелник општине Костајница уручио предсједницима Владе Републике Српске Радовану Вишковићу и Покрајинске владе Војводине Игору Мировићу плакете Скупштине општине као знак захвалности за несебичну помоћ у санацији посљедица земљотреса

Објављено:

​Начелник општине Костајница Никола Јањетовић уручио је предсједницима Владе Републике Српске Радовану Вишковићу и Покрајинске владе Војводине Игору Мировићу, те директору Републичке управе Цивилне заштите Милану Новитовићу плакете Скупштине општине као знак захвалности за несебичну помоћ у санацији посљедица земљотреса.


Начелник Јањетовић је рекао новинарима да не може пронаћи ријечи захвалности за гест Покрајинске владе Војводине.


"Донацијом грађевинског материјала Покрајинска влада Војводине је прије свега помогла грађанима Костајнице, а уз материјалну, пружили су и велику моралну помоћ", истакао је Јањетовић.


Он је додао да су грађани Костајнице видјели да, осим Владе Српске и Покрајинска влада Војводине, односно Влада Србије мисле о малом мјесту попут Костајнице.


"Штета је 9,5 милиона КМ, а колико ће бити потребно новца да би се то све санирало јако је тешко и незахвално рећи, а на нама је да санирамо што можемо санирати и да се покушамо вратити у нормалан живот", навео је Јањетовић.


Он је подсјетио да је предсједник Србије Александар Вучић најавио помоћ Костајници.


"У овом тренутку нам је најпотребније да вратимо људе и изградимо куће за људе који немају кров над главом, а битно је и да поставимо институције да могу функционисати у обиму у коме су функционисале прије земљотреса", истакао је начелник.


Протојереј Петар Макарић, парох Костајничке парохије, коме је данас уручено рјешење о донацији грађевинског материјала, рекао је да је у земљотресу оштећен и Храм Свете Тројице у Костајници и парохијски дом.


"У фази смо припрема да се покрене обнова и као свештеник ове парохије у име вјерујућег народа и свих који живе на овом простору захваљујем предсједницима Владе Републике Српске и Покрајинске владе Војводине и свима који су посјетили Костајницу којој је то велика част", рекао је Макарић.


Рјешење о донацији уручено је данас и Зорану Бијелићу који је рекао да ће помоћ из Војводине добро доћи.


"Ово нам је порука да нисмо сами, да имамо некога из леђа - снажну Србију, а то значи да ће нама у Републици Српској бити лакше, боље и једноставније", рекао је Бијелић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.