Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио општину Козарска Дубица

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас, општину Козарска Дубица, и разговарао са начелником ове општине Раденком Рељићем.

Он је овом приликом рекао да Влада Српске није дозволила да буде блокиран рачун Козарске Дубице, те да ће и даље помагати ту општину.

Предсједник Владе Радован Вишковић истакао је да је са начелником Козарске Дубице Раденком Рељићем разговарао о пројектима који су релизовани и плановима те локалне заједнице за наредни период.

"Ми смо и до сада пратили и помагали ову локалну заједницу, као и све локалне заједнице од Требиња до Новог Града, водећи рачуна да имамо уједначен регионални развој Републике Српске", нагласио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Он је рекао да је Козарска Дубица имала одређене проблем са буџетом, а да је Влада Републике Српске је у сваком моменту реаговала и није дозволила да дође до блокаде рачуна општине.

"Блокада рачуна једне локалне заједнице у суштини значи да престаје живот. Из те локалне заједнице не финансирају се само плате, већ и сва социјална давања и све оно што треба грађанима једне локалне заједнице. Зато нисмо могли допустити да дође до било каквих проблема у функционисању локалне заједнице и то ћемо радити и у наредном периоду", навео је предсједник Владе.

Он је подсјетио да је из пројекта "Водовод и канализација Републике Српске" у Козарској Дубици финансирана изградња новог система водоснабдијевања вриједна неколико милиона КМ.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је констатовао да пројекат у Козарској Дубици није завршен и потврдио да је данас интервентно упутио финансијска средства у ову локалну заједницу да се настави изградња водовода у Кнежици гдје живи око 2.000 становника.

"Ти људи треба да добију воду и да тај пројекат иде даље у реализацију", поручио је предсједник Владе Вишковић.

Он је рекао да је Влада Републике Српске у преговорима са Свјетском банком за наставак пројекта који ће се звати фаза три - водовод и канализација.

"Свакако да ћемо, не само завршити започете пројекте, него ћемо ту укључити и остале локалне заједнице у Републици Српској које имају проблема са водом", најавио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Начелник општине Раденко Рељић изјавио је да су у новоизграђеној згради у Козарској Дубици обезбијеђени станова за 15 лица из категорија избјеглих, расељених лица и социјалних категорија којим је данас премијер уручио кључеве.

"Зграда је грађена годину и по дана, а њена вриједност је око милион КМ. Општина је у изградњи учествовала са око 20 одсто у смислу додијеле земљишта, израде пројектне документације и прикључака струје и воде", прецизирао је Рељић.

Он је навео да је пројекат био од круционалног значаја да би се коначно затворили колективни и алтернативни смјештаји, те да би људи који годинама чекају добили своје станове.

Рељић је захвалио премијеру Вишковићу и Влади Републике Српске који су несебично помагали општини Козарска Дубица.

"Без те помоћи ова општина би била затворена због проблема које смо ми наслиједили у смислу дугова и судских пресуда из ранијих периода. Та помоћ улијева осјећај храбрости и сигурности", нагласио је Рељић.

Рељић је новинарима рекао да је премијер Вишковић обећао да ће Козарску Дубицу и у будућности бити укључена у све пројекте који ће бити финансирани од Владе Републике Српске.

"Премијер је информисан о проблема које смо имали у финансирању треће фазе изградње водовода у Кнежици и одмах данас, на његову интеревенцију, биће интервентно уплаћено 100.000 КМ, а грађевински радови биће настављени већ сутра", рекао је Рељић и додао да је одобрено још 100.000 КМ за асфалтирање локалних путева.

Он је захвалио премијеру Вишковићу што има слуха за проблеме локалних заједница, па и Козарске Дубице која је опстала захваљујући доброј вези локалне и републичке власти.

"Надам се да ће се то у будућности задржати на корист свих грађана у Козарској Дубици, који нису заборавиле републичке власти", рекао је Рељић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић уручио је данас у Козарској Дубици кључеве станова за 15 корисника алтернативног смјештаја у овој локалној заједници, а вриједност новоизграђених станова са опремањем износи 985.324 КМ без ПДВ-а.

Зграда је изграђена у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја обезбјеђењем јавних стамбених рјешења - ЦЕБ два.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.