Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао Фестивалу домаћих производа

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је вечерас, у Бањалуци, Фестивалу домаћих производа, који је организовало Удружење младих економиста, као дио пројекта "Купуј домаће - улажимо у Српску".


Предсједник Владе Радован Вишковић изјавио је да је Фестивал домаћих производа манифестација која шаље веома јасне поруке - да се купује домаће и да се улаже у своју производњу.


"Влада Српске ће увијек стати иза оваквих иницијатива и сигуран сам да ће овај фестивал постати традиционална манифестација", рекао је предсједник Владе Републике Српске.


Истакао је да у Републици Српској није у тој мјери разрађена свијест о важности куповине домаћих производа, јер је већина потрошача склонија да у рафовима маркета и тржних центара прије узме производ из иностранства.


"Кад се узме домаћи производ тиме се помаже пензионерима и социјалним давањима, и буџету, и подстицајима и свему оном што треба да економски јача Републику Српску", поручио је премијер Вишковић.


Он је рекао да присуствује овом сајму и зато да би у име Владе Републике Српске дао подршку организатору - Удружењу младих економиста, уз сугестију да се овај фестивал организује широм Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.