Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са представницима међународних финансијских институција

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, путем видеолинка, са представницима међународних финансијских институција, по питању реформе јавних предузећа.

Учесници састанка изразили су задовољство досадашњом сарадњом и изразили увјерење да ће та успјешна сарадња бити настављена и на реформама јавних предузећа, што је један од структурних реформи у наредном периоду за које је Република Српска веома заинтересована. 

Уједно, истакнут је значај усаглашавања и координације мјера које ће бити имплементиране у оквиру овог пројекта и између различитих међународних финансијских институција, које ће бити такође партнери Влади Републике Српске.

Реформа јавних предузећа, поред реформе здравственог сектора, биће једна од најзначајних полуга новог Програма са ММФ-ом, за који је Република Српска већ изразила заинтересованост.

У наредном периоду, биће одржан низ састанака на техничком нивоу, како би се израдила мапа пута за реформу јавних предузећа у Републици Српској, те идентификовале специфичне области за које свака од међународних финансијских институција може пружити помоћ.

Премијер Вишковић се захвалио међународним финансијским институцијама на досадашњој помоћи, с циљем превазилажења новонастале ситуације изазване појавом вируса корона, коју је Република Српска усмјерила за подршку здравственом сектору и привреди.

Данашњем састанку присуствовала је и министар финансија Републике Српске Зора Видовић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.