Sign In

Премијер Вишковић посјетиo предузеће „Млијекопродукт“ у Козарској Дубици

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас, у Козарској Дубици, предузеће „Млијекопродукт“, гдје је разговарао са руководством овог предузећа о пословању и развојним плановима.

Премијер Вишковић изјавио је након састанка да је "Млијекопродукт" значајна компанија за Републику Српску и регионални лидер у производњи и преради млијека.

Он је оцијенио да је сектор прераде млијека изузетно осјетљив на саму пандемију и корона вирус.

„У протекла три мјесеца неколико пута сам телефоном разговарао са дирекотором компаније, интересујући се каква је ситуација са снабдијевањем, производњом и здрављем радника. Желим да захвалим менаџменту јер су предузимали све заштитне мјере и није било обољелих у производњи“, изјавио је премијер Вишковић.

Он је нагласио да је "Млијекопродукт" више него добра компанија са 377 запослених и једна међу ријетким у Републици Српској која је и за вријеме пандемије вируса корона повећала број запослених, а не смањивала.

„Изузетно је важно за Републику Српску, за мене као предсједника Владе и за цијелу Владу, да 'Млијекопродукт' има више од 1.700 коопераната широм Републике Српске, да уредно измирује своје обавезе, да су ти кооперанти задовољни, да је добра производња и добар пласман производа, те да послују у саставу групације 'Имлек' која је регионално тржишно најбоље позиционирана у овој бранши“, рекао је премијер Вишковић.

Он је нагласио да је данас дошао у посјету компанији "Млијекопродукт" у Козарској Дубици да би се и лично захвалио људима који руководе овом компанијом и њиховом доприносу за развој Републике Српске, очување запослености и за уредну исплату свих обавеза према Републици Српској.

„Наше ресорно министарство и Влада Републике Српске, заједно са 'Млијекопродуктом', учествује и код исплате премија за млијеко и у суфинансирању набавке опреме и објеката и тако помаже пољопривредну производњу у Републици Српској. Резултати су видљиви и виде их сви они који желе да виде и реално сагледају ситуацију - рекао је премијер Вишковић.

Он је прецизирао да се, према најновијим информацијама, откуп млијека у Републици Српској из дана у дан повећава, а да Влада преко ресорног министарства мјесец за мјесец исплаћује премије за млијеко.

„Бар у посљедњих годину дана и више нисте могли чути ниједног незадовољног из привреде, а знате да су прије само пар година вијести и дневници почињали са протестима произвођача млијека и да се у неком моменту млијеко просипало и на улицу“, подсјетио је премијер Вишковић.

Он је нагласио да тога више нема захваљујући мјерама које је предузела Влада Републике Српске, али и одговорним прерађивачима, који заједно са Владом раде на добробит Републике Српске.

„Ми ћемо учинити све у наредном периоду да скупа развијамо ову браншу и врло брзо ћу посјетити и мљекару "Пађени" у Билећи“, најавио је премијер Вишковић и додао да је Република Српска покривена са два изразито добра прерађивача млијека, којима се на томе и јавно захвалио.

Директор компаније "Млијекопродукт" Ранкица Марељ изјавила је да је током пандемије вируса корона предузеће имало велику подршку премијера и Владе Републике Српске.

„Премијер нам се више пута обраћао, нудио је помоћ и ми смо то искористили. Наша производња је текла нормално, нисмо имали обољелих људи, а откуп и производња су текли нормално“, нагласила је Марељева.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.