Sign In

Премијер Вишковић у Мркоњић Граду

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Радован Вишковић посјетиo je данас општину Мркоњић Град, заједно са предсједником Републике Србије Александром Вучићем, предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Током боравка у Мркоњић Граду, премијер Вишковић, заједно са највишим званичницима из Републике Српске и Србије, посјетио је Гимназију и Машинску школу, те разговарао са привредницима из Мркоњић Града.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је на састанку са предсједником Вучићем и привредницима разговарано о практичним рјешењима за проблеме са којима се грађани ове општине суочавају.

Она  је истакла да се Република Српска ослања на Србију, која располаже свим развојним механизмима и има вољу и жељу да помогне Српској.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик захвалио је предсједнику Вучићу за подршку Републици Српској, истичући да је Србија подржала бројне пројекте.

„Наставићемо даље, идемо у Дрвар гдје отварамо погон фабрике Јумко - рекао је Додик и додао да је и данашња посјета потврда континуитета добрих односа Републике Српске и Србије.

Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да је договорено да Србија, посредством Владе Републике Српске, посебно субвенционише привреднике у Републици Српској, јер, како је рекао „желимо да подстакнемо опстанак нашег народа на огњиштима и развој Републике Српске“.

Предсједник Вучић је истакао да ће Србија издвојити 600.000 КМ за Гимназију и Машинску школу у Мркоњић Граду, те 200.000 КМ за Дом здравља у овој општини.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.