Sign In

Премијер Вишковић разговарао са начелницима општина и управама предузећа „Млијекопродукт“ из Козарске Дубице и Мљекаре „Пађени“ из Билеће

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас телефонски са начелницима општина Вишеград, Невесиње, Козарска Дубица, Нови Град, Костајница, Србац, Шипово, Језеро, Братунац, Власеница, Лопаре и Угљевик, као и са представницима управа предузећа „Млијекопродукт“ из Козарске Дубице и Мљекаре „Пађени“ из Билеће.

Током разговора са представницима „Млијекопродукта“ и „Пађена“, констатовано је да се у овим предузећима поштују све прописане мјере заштите, да се производња одвија несметано, те да нема потешкоћа приликом пласмана производа на тржиште.

Из управе ова два предузећа поручили су да ће, како је и планирано, откупити све количине млијека од произвођача у Републици Српској.  

Током разговора са начелницима општина, размотрена је тренутна епидемиолошка ситуација, поштивање мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и општинских штабова, те снабдјевеност животним намирницама у овим локалним заједницама.

Премијер Вишковић упознао је начелнике општина да ће Републички штаб за ванредне ситуације кориговати поједине закључке, у складу са тренутном ситуацијом у Републици Српској изазваној ширењем вируса корона.

Констатовано је да у овим општинама нема застоја у снабдијавању животним намирницама и апеловано је на грађане да буду одговорни и да се досљедно придржавају свих мјера заштите надлежних институција од вируса корона.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић свакодневно је контакту са представницима власти у локалним заједницама у Републици Српској, с циљем пружања помоћи и што бржег превазилажења тренутне ситуације изазване вирусом корона.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.