Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић обишао радове на новом објекту болнице у Добоју

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, током данашње радне посјете Добоју, обишао је радове на изградњи нове болнице у овом граду.


Предсједник Владе изразио је задовољство динамиком изградње новог објекта Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју, за који очекује да ће бити у функцији прије предвиђеног рока, односно већ крајем љета наредне године.


"Сигуран сам да ће се кинески партнери потрудити да рок, који је децембар 2022. године, мало убрзају и то смо се већ договорили", рекао је предсједник Владе током обиласка радова.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је навео да ће нови објекат пружати услуге за око 150.000 становника, укључујући и грађане са рубних подручја Федерације БиХ, због чега је нарочито поносан.


Он је најавио да ће болница бити опремљена најсавременијом опремом, укључујући и ангио-салу, коју у БиХ тренутно имају само здравствене установе у Бањалуци, Тузли и Сарајеву.


"Са поносом грађанима Републике Српске можемо поручити да ће, осим Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци, болница у Бијељини, Источном Сарајеву, Фочи и Зворнику, ево, и овдје имати једну референтну здравствену установу", истакао је предсједник Владе Радован Вишковић.


Он је навео да ће се нова болница простирати на око 30.000 квадратних метара, у шест етажа, те четири блока и бити много функционалнија у односу на стару која је павиљонског типа.


Предсједник Владе Радован Вишковић је навео да трошкови изградње износе око 103 милиона КМ са ПДВ-ом и навео да Влада Републике Српске посредством ресорног министарства редовно измирује своје обавезе.


Директор Болнице Младен Гајић рекао је да је урађена темељна плоча објекта, да се почело радити са сјеверним крилом, те припреме на трећој фази, односно на опремању.


Гајић је захвалио Влади Републике Српске и Градској управи Добоја за финансијску и другу помоћ здравственим радницима у борби против вируса корона.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.