Sign In

Изјава за медије предсједника Владе Републике Српске у Привредној комори Војводине

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је наду, да ће се у наредним данима стећи услови да у функцију буде стављен мост "Братољуб", који у Братунцу преко Дрине спаја Србију и Републику Српску.

Предсједник Владе Вишковић је у Привредној комори Војводине /ПKВ/, пред почетак округлог стола о тему "Унапређење привредних односа АП Војводине и Републике Српске", рекао да је жеља влада Републике Српске и Србије да управо у Братунцу буде изграђена прва слободна зона, на добробит становника који живе у пограничним просторима, с обје стране Дрине. 

"Жеља нам је, да у ту слободну зону привучемо инвеститоре из Србије, односно Војводине и Републике Српске, како би у њој радна мјеста нашли људи са обје стране Дрине, посебно из Србије. Људи који на страни Србије живе у пограничним мјестима, имају мале изборе у животу, а заобилазе их и инвеститори", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић. 

Предсједник Владе навео је да ће не само слободном зоном у Братунцу, него и у другим пограничним подручјима око Дрине све до Бијељине, владе Србије и Републике Српске креирати пословне амбијенте на корист становника који ту живе. 

"Управо је једна од тема данашњег округлог стола да видимо колико су привредници са обје стране Дрине заинтересовани да у њих инвестирају. Сигурно је да ће им у томе помоћи и једна и друга влада. Ако треба, за заинтересоване привреднике да улажу у те зоне спремни смо створити посебне услове, поред свих подстицаја и субвенција које су већ на снази", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић. 

Предсједник Владе осврнуо се и на утицај пандемије вируса корона на односе Србије и Републике Српске, истичући да би сарадња сигурно имала боље показатеље да није било пандемије, која је захватила цијели свијет. 

"Ипак, и у таквим условима добро је фунционисала сарадња Србије и Републике Српске и то у вријеме када су многи у свијету и Европи били затворени у своја дворишта и забрањивали свако кретање. И тада су Србија и Република Српска имале отворене границе за несметан проток људи, робе и капитала", рекао је предсједник Владе. 

Предсједник Владе Радован Вишковић каже да је неспорна спремност Владе Србије и Покрајинске владе да помогну Републици Српској, те још једном захвалио за подршку. 

"Јака Србија значи и економски јаку Српску", истакао је предсједник Владе Радован Вишковић. 

Предсједник Владе подсјетио је да су претходних дана Србија и Република Српска из тих разлога биле на удару оних који би жељели да и Србија и Република Српска не назадују само у економском смислу. 

"Нама је била намијењена омча око врата у смислу прижељкивања да ћемо пасти економски. На нашу срећу, а њихову жалост, до тога није дошло, него напротив, односи Републике Српске и Србије, као и њихов развој су данас на највишем могућем нивоу", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.