Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао обиљежавању Дана и крсне славе општине Пале

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић приуствовао је данас у Палама обиљежавању Дана и крсне славе ове општине.


Предсједник Владе честитао је грађанима Пала крсну славу Велику Госпојину и поручио да ће Влада Републике Српске чинити све да побољша живот људи у овој локалној заједници, што је чинила и до сада.


"Мислим да смо на овим просторима учинили доста, од путне инфраструктуре, улагања у туризам, образовање, све то за град Источно Сарајево. На прошлој сједници Владе донијели смо одлуку за градњу зграде Универзитета у Источном Сарајеву и Музичке академије, на Палама зграде Факултета физичке културе", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.


Најавио је да ће Влада Републике Српске у наредним данима доносити одлуке у вези са изградњом зграде Полицијске управе на Палама, те додао да су грађани то заслужили.


"Влада Републике Српске је у протеклом периоду пратила све оно што је била потреба људи који живе на простору Источног Сарајева, како би им се живот учинио што је могуће бољим и привлачнијим, односно да имају егзистенцију и будућност", изјавио је предсједник Владе Републике Српске.


Предсједник Владе Радован Вишковић је рекао да ће Влада и у наредном периоду пратити све оно што руководство Пала, скупа са начелником и његовим сарадницима, буде аплицирало, како би, у складу са могућностима, побољшала живот људи у овој локалној заједници.


"Имао сам част да данас будем кум крсне славе општине Пале, а према православним обичајима, кум је дужан да помогне својим кумићима, што ћу сигурно и учинити, а што је рађено и у протеклом периоду", истакао је  предсједник Владе Радован Вишковић.


Предсједник Владе изразио је задовољство што се данас отвара дограђени дио вртића "Бубамара", јер то доказује да у Републици Српској постоје локалне заједнице гдје се повећава број становника.


Истакао је да ће Влада Републике Српске учинити све да потребе градова и општина у Српској буду реализоване заједно са Владом, односно да свака локална заједница од Требиња до Новог Града добије "дио колача" и да сви буду задовољни.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је литургији, те учесвоваo у свечаној литији поводом крсне славе Општине Пале, Успења Пресвете Богородице.


Поводом Дана и крсне славе Општине Пале, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, данас је положио и вијенац на Централно спомен – обиљежје у Палама.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.