Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић озваничио почетак изградње вртића у Палама

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић озваничио је вечерас на Палама почетак изградње новог објекта вртића "Бубамара", уз поруку да Република Српска на овај начин показује да води рачуна о најмлађима и о будућности.


"Посебна је част присуствовати оваквим догађајима јер Република Српска на овај начин показује да мисли о најмлађима и о будућности. Посебно је задовољство да имате средину, градове и мјеста у Српској којима су постојећи капацитети у вртићима мали и да их треба проширивати", рекао је премијер Вишковић.


Он је истакао да је то знак да у тој средини постоји живот и да има будућности, те да људи ту и остају и рађају се.


Премијер Вишковић је рекао да ће Влада Републике Српске подржати ову инвестицију као и бројне до сада, подсјећајући да је у посљедњих десетак година много новца уложено у општину Пале.


"Много је уложено, од Олимпијског центра `Јахорина`, па до садржаја у самом граду", истакао је премијеар Вишковић.


Он је рекао да су Пале, у односу на прије двадест, тридесет година, сада потпуно другачије.


Пресједник Владе Републике Српске честитао је свим грађанима Пала сутрашњу крсну славу и Дан општине - Велику Госпојину, те пожелио да буде изграђено још оваквих објеката.


"Све док градимо вртиће значи да живот иде узлазном путањом и да желимо да сачувамо нашу Републику Српску", поручио је премијер Вишковић.


Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је Влади Републике Српске која је изнашла могућност да са 200.000 КМ помогне спољашње уређење вртића и приступни пут.


"Ми смо одвојили своја средства да урадимо комплетан објекат по систему кључ у руке, а опет се захваљујем Влади која је нашла могућност да помогне што ће омогућити да се вртићу приђе безбједно", рекао је Југовић.


Он је изразио наду да ће и догодине бити потребе за изградњом још вртића.


Директор Дјечијег центра "Бубамара" Вања Југовић рекла је да ће изградња новог вртића, површине 550 метара квадратних, највише обрадовати родитеље јер постојећи капацитети нису могли да задовоље све потребе.


"Под кровом новог вртића моћи ће боравити око 130 дјеце узраста од шест мјесеци до шест година. До сада смо годишње уписивали 184 дјеце, а сада ће тај број бити више од 300, што ће нас уврстити у један од највећих вртића у Српској", рекла је Југовићева.


Према пројекту, нови објекат вртића "Бубамара" треба да буде завршен у новембру.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.