Sign In

Предсједник Владе посјетио породицу Марковић из Дугог Поља код Сребренице

Објављено:

Мирослав Марковић (40) из Дугог Поља, код Сребренице, не зна се у чему је вјештији - тову јунади раду у малињаку или у браварској радионици.

Заједно са супругом Славицом (37), Мирослав је један од ријетких младих људи са подручја Сребренице који је остао да своју будућност гради на родној груди, земљи на којој су његови већ вјековима.

Мирослав има брига и проблема, али нема кад да се жали - јер ваља подмирити јунад и краве у штали на породичном имању, обрадити малињак и купињак, и то све кад се врати из фабричке хале. 

- Кад радиш оваквим темпом, дан брзо прође – прича Мирослав, у краткој паузи између бројних обавеза.

А, Мирослав је преокупиран обавезама током цијелог дана - дан почиње радом у штали, гдје гаји јунад за тов и краве, већ у 08.00 је на послу у једну сребреничкој фабрици, гдје ради као бравар, а кад дође кући, чекају га обавезе у малињаку од четири и купињаку од једног дунума.   

- Наравно, у свему овоме нисам сам, ништа то не би могло без огромног залагања супруге Славице, родитеља Сретена и Цвијете, али и мојих кћеркица – 10-годишње Андреее и деветогодишње Јоване - истиче Марковић. 

Овог, узорног, младог човјека, данас је, током радне посјете Сребреници, обишао и предсједник Владе Радован Вишковић. Након што је посјетио имање младог домаћина, предсједник Владе је рекао да је пријатно изненађен оним што је видио и да би у цијелој Српској волио да види што више младих људи попут Мирослава. 

- Нашој Републици треба много више људи као што је Мирослав. Влада Републике Српске настоји да доноси и креира одлуке којима подржава ове младе домаћине и ствара боље могућности и услове да раде, а тако јачамо Републику Српску.  Да се одлуче да своју срећу не траже на неком другом мјесту – казао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.