Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио компанију „Алумина“ д.о.о.

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Зворнику да је више него задовољан тренутном пословном ситуацијом у компанији "Алумина" јер, условно речено, из дана у дан побољшава своје пословање.

Предсједник Владе је након разговора са предсједником Управног одбора компаније "Алумина" Милом Матићем рекао да ће ова пословна година, према процјени менаџмента компаније, бити једна од најбољих у задњих неколико година. 

Истичући да "Алумина" своје производе пласира на пет континената у 45 земаља свијета, предсједник Владе Радован Вишковић је рекао да је ово привредно друштво ресурс Републике Српске, не само Зворника и регије Бирач. 

"У овој компанији ради око 1.500 радника, али када узмете кооперанте и све оне који фабрику снабдијевају по разним основама, онда је то неколико хиљада људи који материјално зависе од успјешног пословања овог колектива", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић. 

Предсједник Владе каже да Влада и институције Републике Српске подржавају пословање овог колектива и запослене раднике. 

"Пратим рад компаније `Алумина` дужи период, а некада сам и пословно био везан за фабрику, па знам да је овај колектив прије неколико година имао сто одсто металуршки дио производње, а сада апсолутно не ради тај програм, што је довољан показатељ колики је пословни капацитет запослених радника и менаџмента у организовању овог колектива", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић. 

Предсједник Владе Републике Српске нагласио је да се може направити фабрика, уложити у технологију, али ако нема основног ресурса - човјека, ако нема квалитетних радника, онда не вриједе ни фабрика ни технологија.

Такође, предсједник Владе Радован Вишковић позвао је данас грађане Републике Српске да искористе повољну епидемиолошку ситуацију и вакцинишу се, јер је потребно да се вакцинише максималан број људи у Републици Српској како би што спремније дочекали, евентуално, неки надолазећи четврти талас вируса, о којем се већ говори у струци и медијима.

Предсједник Владе Вишковић је у Зворнику поновио да је према препорукама Свјетске здравствене организације и медицинске струке вакцинација једини лијек против вируса корона.

"Да би заштитили себе, своје породице, радне колеге, радно мјесто и економију треба да искористимо своје право и да се сви вакцинишемо", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић након разговора са предсједником Управног одбора компаније "Алумина" Милом Матићем и посјете пункту за вакцинацију радника у овом привредном друштву.

Истичући да у Републици Српској у овом моменту има довољан броја вакцина, предсједник Владе позвао је све грађане Републике Српске, све запослене, све људе који желе да се вакцинишу, да то ураде ради свог и здравља других.

"Сада сам управо разговарао са здравстевним радницима који овдје вакцинишу раднике`Алумине`и од њих сам добио мишљење да треба искористити повољну епидемиолошку ситуацију и вакцинисати се", рекао је  предсједник Владе Радован Вишковић.

Предсједник Владе нагласио је да се евентуални надолазећи четврти талас вируса, може дочекати спремно само ако се вакцинише што већи број људи, и то не само у "Алумини" него широм Републике Српске.

Предсједник Владе навео је да се широм Републике Српске организовано омогућава вакцинација радницима у њиховим производним погонима, гдје долазе здравствени радници са свом логистиком.

Предсједник Владе Републике Српске изразио је задовољство одзивом радника компаније "Алумина" за вакцину и нагласио да у том колективу радници имају избор три врсте вакцине – "фајзер", "синофарм" и "спутњик ве".

У компанији "Алумина" пријавило се око 210 радника за вакцинацију, од којих је данас вакцинисано око 130, док ће сутра око 80 запослених примити вакцину.
У компанији је раније вакцинисано око 200 радника.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.