Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио Мљекару „Пађени“

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас Мљекару "Пађени" код Билеће, а такође се састао и са менаџером општине Билећа Михајлом Вујовићем, народним послаником Радованом Вуковићем и директором Мљекаре "Пађени" Ненадом Вукојем.

Предсједник Владе је рекао да је Мљекара „Пађени” значајан прерађивачки капацитет у Републици Српској који запошљава 150 радника и за коју је везано више од 800 коопераната од Зворника до Требиња, нагласивши да је посебно значајно што и у епидемији вируса корона ова компанија није имала застој у откупу сировине и плаћању.

Он је такође рекао да ће сви пројекти који се реализују са ресорним министарством, у смислу набавке расних грла са већом стопом млијечности, бити настављени и у наредном периоду.

"Исто тако помажемо и улагања у нове објекте у нову опрему која усавршава саму производњу. Наша је намјера да овакве компаније помажемо у наредном периоду јер кроз обострану сарадњу власти и оваквих компанија ми у суштини имамо само добро за Републику Српску", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић током посјете овој мљекари.

Власник Мљекаре "Пађени" Ненад Вукоје изјавио је да мљекара развија посао у планираном правцу, да извозе у 15-так земаља Европске уније а да ће ускоро бити обухваћен и извоз у Сингапур и Малезију, те да се улагања настављају. 

"Ове године у опрему је уложено око 3,5 милиона КМ.  Од сада, па у наредних пола године ћемо из погона мљекаре извести 20-так нових производа који ће бити на тржишту не само БиХ, него и ЕУ", рекао је Вукоје.

Он је истакао да је усклађено тржиште, прерада млијека и откуп од коопераната, тако да има довољно сировине те подсјетио да је ове године са ресорним министарством реализован изузетно добар пројекат набавке 200 стеоних јуница, који ће највјероватније бити поновљен сљедеће године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.