Sign In

Премијер Вишковић посјетио Храм Светог Саве на Врачару

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обишли су данас радове на унутрашњем уређењу Храма Светог Саве на Врачару, заједно са предсједницом Владе Србије Аном Брнабић као домаћином.


Премијер Вишковић изјавио је да је посебно почаствован што припада генерацији која је учествовала у његовој градњи и која ће га оставити будућим покољењима.


„Овдје је проткана историја српског народа и православља и, заиста, фасцинантно изгледа. Тек кад у октобру буде отворен онда ћемо на понос свих наших и предака и будућих покољења имати нешто што ће моћи да буде на понос свих Срба гдје год они живјели“, рекао је премијер Вишковић.


Наводећи да је Република Српска и до сада помагала изградњу овог храма, Премијер Вишковић је рекао да ће помоћи и да буде завршен.


„Већ идуће седмице договорили смо одређена новчана средства која ћемо пребацити да би у октобру био отворен и да нашим генерацијама дамо у аманет да га чувају вијековима“, истакао је премијер Вишковић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.