Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио у Приједору предузеће „Гаврановић“ д.о.о.

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас у Приједору предузеће „Гаврановић“ д.о.о, које се бави производњом намјештаја, своје производе извози у Њемачку и Аустрију, те запошљава 38 радника.


Предсједник Владе, након састанка са директором предузећа, позвао је све привреднике који су улагали у нове технологије да се пријаве на јавни позив за додјелу подстицајних грантова ресорног министарства за привреду, који је у току и продужен је на још мјесец дана.

"У буџету смо издвојили четири милиона КМ за те намјене, а оно што сам договорио са Привредном комором и Унијом удружења послодаваца је да ћемо прихватити све пројекте, без обзира на износ средстава", изјавио је предсједник Владе Радован Вишковић. 

Рекао је да, уколико буде потребе, тај обим средстава биће проширен на шест, па и седам милиона КМ.

"Наћи ћемо простора и одобрити та средства како би подржали све привреднике који улажу у нову технологију. Новим технологијама, новим машинама повећава се продуктивност, конкурентност и квалитет производа, који мора да задовољи све стандарде европског тржишта", нагласио је предсједник Владе.

Рекао је да је и данашњи обилазак овог предузећа неки вид подршке како би власник када наступа на тржишту и разговара са потенцијалним купцима могао да истакне подршку институција и Владе Републике Српске.

Власник и директор фирме "Гаврановић" Перо Гаврановић изјавио је да ово предузеће од 2000. године производи плочасти намјештај и око 40 одсто ради за извоз, а остало је за домаће тржиште.

"Будући да радимо на опремању хотела и студентских домова у НЈемачкој и Аустрији, корона нас је мало омела и нисмо потписивали уговоре годину дана. Тренутно смо у преговорима за идућу годину", рекао је Гаврановић и додао да предузеће запошљава 38 радника.

Гаврановић је истакао да су радницима обезбијеђене солидне плате како би био избјегнут њихов одлазак у иностранство.

Он је изразио наду да ће доћи до помоћи и подршке Владе, истичући да се у ову производњу мора много улагати и у машине, репроматеријал и радну снагу.

Гаврановић је најавио проширење производње у новом погону, а очекује да подршка и локалне и власти и институција Републике Српске неће изостати.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.