Sign In

Предсједник Владе Радован Вишковић положио вијенац на Споменик палим борцима НОР-а поводом 76. годишњице од ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом свјетском рату

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је развој Бањалуке од интереса за Републику Српску, те  нагласио да ће институције Републике Српске учинити све да овом граду у томе и помогну.

"Овдје смо испред споменика људима који су у Народноослободилачком рату /НОР/ дали своје животе за одбрану Бањалуке и треба да се подсјетимо њихове жртве и онога што су они урадили да бисмо ми данас уживали у слободи и на крају имали и своју Републику Српску", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић, након што је заједно са предсједником Српске Жељком Цвијановић и предсједником Народне скупштине Недељком Чубриловић положио вијенац на споменик палим борцима НОР-а, поводом 22. априла - Дана града Бањалука. 

Предсједник Владе нагласио је да људи који данас представљају институције Републике Српске желе да се поклоне жртвама из свих ратова који су ишли ка слободи српског народа. 

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је свим Бањалучанима и градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу честитао данашњи празник и пожелио да се град развија и постане препознатљива европска дестинација.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.