Sign In

Предсједник Владе Радован Вишковић посјетио општину Лакташи

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас, заједно са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, са руководством општине Лакташи.

Након одржаног састанка, предсједник Владе је рекао да ће институције Српске и Влада подржати реализацију значајних пројеката у општини Лакташи, те истакао да ће развијати аеродром и Бању Лакташи.

Он је навео да је аеродром јавно предузеће које је значајно за ову локалну заједницу.

"Ми имамо намјеру да га развијамо у наредном периоду, да направимо повезницу, излазак и што бољи приступ на ауто-пут, као и да градимо карго центар", најавио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Предсједник Владе је додао да врло брзо треба да се почне с тим и да је Влада прошле године обезбиједила локацију и земљиште за изградњу зграде и управе за индиректно опорезивање која треба да се налази на овом локалитету и да су то све ствари које ће се радити скупа са локалном заједницом и институцијама.

Он је констатовао да је корона зауставила инвестиције у туризам и ту сферу довела под већи удар него остале гране, али треба да се планирају инвестиције и да се врше припреме и за вријеме након короне.

"Бања која се налази у самом насељу Лакташи поред бање `Слатина`, која је и здравствени и туристички потенцијал, у наредном периоду треба да се стави на виши ниво јер је циљ Владе да бањски туризам у наредном периоду још више развијамо", рекао је предсједник Владе Републике Српске.

Начелник општине Лакташи Мирослав Бојић оцијенио је да Лакташи иду путем развоја и да је од изузетног значаја подршка институција Српске у реализацији капиталних пројеката.

Он је навео да је планирани буџет општине Лакташи 17,5 милиона КМ и када је ријеч о капиталним пројектима да је у плану што прије проширење капацитета дјечијег вртића у Лакташима, изградња спортске сале у Јакупцима, те да се ради на пројектовању системских мјера водоснабдијевања и канализационе мреже у мјесној заједници Трн, као и индустријска и агро-пословна зона Александровац.

Предсједник Владе данас је посјетио и предузеће „Бепро“ на Великом Блашком, те је поручио да је ово значајна компанија за Српску јер имају конципирану лепезу бетонских производа и уложиће 5,5 милиона КМ за покретање новог погона.

"Компанија `Бепро` производи све што је потребно пробирљивом европском тржишту што је од изузетног значаја за њихово функционисање", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић. 

Директор "Бепра" Звонимир Кресојевић нагласио је да ова фирма послује 30 година и има 110 радника.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.