Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао обуци специјализоване јединице за трагање и спашавање из рушевина Републичке управе цивилне заштите Републике Српске

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је обуци специјализоване јединице за трагање и спашавање из рушевина Републичке управе цивилне заштите Републике Српске у оквиру пројекта „ЕУ за бољу цивилну заштиту”.

Предсједник Владе Републике Српске поручио је да ће институције учинити све да се за Републичку управу цивилне заштите набави недостајућа опрема да би тимови били спремни да дају адекватан први одговор на непредвиђене ситуације.

Предсједник Владе је најавио и да ће бити оформљена два тима цивилне заштите, од којих ће један дјеловати у западном дијелу Републике Српске, а други у источном дијелу, у Херцеговини и на Романији.

Након што је присуствовао обуци специјализоване јединице за трагање и спашавање из рушевина Републичке управе цивилне заштите, предсједник Владе Радован Вишковић је истакао њихову одличну спремност и едукованост, те истакао да је циљ да се обезбиједе сви услови да би Република Српска имала обучене тимове и да располажу адекватном опремом.

"Kроз програм ЕУ обезбиједили смо дио опреме која се већ користи, али је исто тако важно и да установимо која нам опрема још треба и како се користи, што ће нам показати колеге из Хрватске који су данас дошли да нашим тимовима пренесу знања и искуства за спашавање из рушевина", рекао је предсједник Владе Републике Српске.

Предсједник Владе је истакао значај континуиране едукације и оспособљавања припадника Цивилне заштите да би у сваком моменту могли адекватно да реагују на непредвиђене ситуације, као што су земљотреси, клизишта, поплаве.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.