Sign In

Предсједник Владе Републике Српске посјетио општину Кнежеву

Објављено:

​Премијер Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас Кнежево, гдје се састао са руководством ове општине. 

Након састанка, предсједник Владе поручио је да ће Влада Републике Српске помоћи у рјешавању највећег проблема ове локалне заједнице - кредитног задужења код Инвестиционо-развојне банке, које је реализовано прије пар година и сада долази на наплату.

"Договорили смо којом динамиком и на који начин ћемо то рјешавати. Ту ће сигурно бити и помоћ Владе Републике Српске да се то питање ријеши. Нећемо дозволити да буџет или општина дођу у блокаду и да не могу функционисати", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Он је навео да је разговарано и о регионалном путу Карановац према граници са ФБиХ, што је у плану рада предузећа "Путеви Српске", али да се морају поштовати све законске процедуре.

Предсједник Владе је рекао да је информисан да је епидемиолошка ситуација у овој општини за сада под контролом, да нема значајнији раст броја заражених.

Он је навео да је разговарано и о Шумском газдинству, које је једно од значајнијих привредних субјеката у локалној заједници, запошљава знатан број људи, уредно исплаћује плате, обавезе, има довољно сировине.

Предсједник Владе Републике Српске је оцијенио да је ситуација у овој општини, ако се не узме у обзир кредитно задужење, више него добра и да је млади тим људи ову локалну заједницу вратио на ноге, те поручио да ће Кнежево имати подршку Владе и у наредном периоду.

Начелник општине Кнежево Горан Боројевић истакао је да је посјета предсједника Владе Вишковића доказ да општина није заборављена од републичке власти, те да су разговарали о проблемима у овој општини и договорили се да ће они бити ријешавани заједничким снагама, а ријеч је о питањима као што су кредитна задужења и путна инфраструктура.

Боројевић је нагласио да су у области привреде у овој општини начињени помаци, да је у протекле три године отворено 350 до 400 нових радних мјеста.

"Имамо добру сарадњу са свим привредницима и помажемо им у складу са својим могућностима", додао је он.
Говорећи о путној инфраструктури, он је навео, између осталог, да имају обећања да ће на прољеће почети радови на путу Карановац-Митровићи.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.