Sign In

Предсједник Владе Републике Српске разговарао са градоначелником Требиња

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Требињу, са градоначелником Мирком Ћурићем.

Након састанак, предсједник Владе је поручио да ће, уколико се у овој регији погорша епидемиолошка ситуација и у болници не буде мјеста, требињски Дом ученика постати ковид болница, а Влада Републике Српске ће обезбиједити смјештај ђацима из ове установе.

Он је рекао да близу 200 кревета има у Ђачком дому, који је у претходном периоду био карантин, те да ће један број дјеце, од њих око 95 који се тамо налазе, бити пребачен у студентски дом, а други дио ће бити размјештен у хотеле.

"Већ је договорено везано и за цијену. Влада Српске ће заједно са градом финансирати трошкове, тако да дјеца и родитељи неће имати додатне трошкове", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Он је још једном апеловао да сви поштују препоручене мјере.

Овом приликом, предсједник Владе је истакао да пројекти који се раде у Требињу нису нешто што се ради само за изборе, те да се овдје радило четири године.

"Више од 70 пројекта је рађено. Влада и институције Српске учиниће све да се овај град и Херцеговина у комплету и даље развијају. Ми водимо рачуна о и регионалном развоју. Тако ће бити и даље", поручио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је премијеру Српске што је у овој ситуацији посјетио Требиње.

Он је рекао да је тренутна епидемиолошка ситуација стабилна, али да је повећан број заражених пацијената.

"Болница у Требињу је регионална, ту долазе пацијенти из цијеле Херцеговине, тако да већ од јутрос имамо 50 пацијената у болници. То је нешто што је повећано у односу на претходне дане", нагласио је Ћурић.

Он је рекао да је данас договорено да ће Влада Српске преузети обавезе везане за ђаке смјештене у ђачки дом уколико ова установа постане ковид болница.

"Причали смо и о програмима и пројектима на подручју Требиња. Битно је то да се наставља подршка Владе Српске. Дакле, сви ти програми и пројекти ће бити завршени", рекао је Ћурић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.